BEYAZ



Beyaz et kabul
Beyaz etlerimiz ülkemizin önde gelen beyaz et üreticilerinden temin edilir. Bu firmalar seçilirken uluslar arası standartlara sahip olmaları ve helal kesim yapmalarına dikkat edilmiştir. Tesisimize ulaşan piliç etlerinin soğuk zincir kırılmadan taşınmış olmasına dikkat edilir. Mal kabulünde gerekli evraklar kontrol edilir, piliç etlerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılır. Muayenede uygun bulunan tesise kabul edilir. Alınan piliç etleri işleme girinceye kadar 0˚C’de depolanır.

Beyaz et kemiksiz/parçalama
Tesisimizin hiçbir alanında kırmızı et ile beyaz et bir araya gelmez. Kırmızı et ve beyaz etin depoları, üretim alanları, personelleri ve ekipmanları tamamen farklıdır. Parçalama işlemi daha kaliteli ürün elde edebilmek için, makinayla değil, elle yapılmaktadır. Tesisimizin bütün alanları sıcaklık kontrollüdür. Prosesin her aşamasında soğuk zincirin kırılmaması için gerekli önlemler alınmıştır.  0˚C’de beyaz et deposundan alınan piliç etleri, işinin ehli personelimiz tarafından +10˚C’lik ortamda parçalanır ve kemiklerinden ayrılır.

Soslama
Kemiksiz piliç etleri son teknoloji tam otomatik makinalarda özel Luket Piliç Döner Sosu ile soslanmaktadır. Soslama 0˚C’de, vakum altında yapılır. Böylece piliç etinin bütün gözeneklerinin açılması ve sosun etin içine nüfuz etmesi sağlanır. Bu teknoloji sayesinde sizlere sunduğumuz dönerin her lokmasının aynı lezzette olmasını sağlamaktayız.

Takma
Soslanan piliç etleri 0˚C’de bir süre dinlendirildikten sonra döner ustaları tarafından +10˚C’lik ortamda hijyenik şartlarda işlenerek piliç döner haline getirilir. Hazırlanan dönerler streç filmle sarılarak vakit kaybetmeden şoklanır.

Şoklama
Şoklama işlemi -40˚C’de gerçekleştirilir ve en az 15 saat sürer.

Barkodlama/paketleme, Muhafaza
Şok ünitesinden alınan dönerler vakit kaybetmeden 0˚C’lik ortamda tartılıp kolilenir ve barkodlanır. Düzenli bir şekilde paletlenen ürünler -18˚C son ürün deposunda muhafaza edilir.

Sevkiyat
Sevkiyatlarımızın tamamı frigofirik araçlarda -18˚C’de gerçekleşmektedir. -18˚C son ürün deposundan alınan dönerler vakit kaybetmeden önceden soğutulmuş araçlara yüklenmektedir.

Pişmiş Döner Üretimi
Tesisimizde döner kesimi tamamen otomatik robotlarla yapılmaktadır. Baton haline getirilmiş dönerler -18˚C son ürün deposundan alınarak seri üretim için özel dizayn edilmiş döner kesme robotlarında otomatik olarak pişirilir ve kesilir. Döner kesme ünitemizin havalandırma sistemi sayesinde pişmiş dönerin üzerinde is kokusu ve dumandan kaynaklanan kanserojen bileşikler oluşmamaktadır.

İlk olarak düşük ısıda ön pişirme yapılır. Sonra uygun ısı ve sürede tam pişirme gerçekleştirilir.  Özenli ve ince kesimli dönerlerimiz derhal 0˚C’ye soğutulur ve ambalajlanır. Ürün taze olarak piyasaya sürülecekse MAP teknolojisiyle ambalajlanır ve 0˚C’de depolanır. Donuk ürün için ambalajlanan ürünler  -40˚C’de şoklanır ve -18˚C son ürün deposunda depolanır.