AEB Grup, Luket Döner ile yurtdışına açılmayı planlıyor

‘Luket’ markası ile üretim yapan AEB Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Esat Bakar, bu yıl içinde ihracata başlamayı planladıklarını açıkladı.


İSTANBUL - Safranbolu’da 2011 yılı sonunda üretime geçen döner fabrikasında ‘Luket’ markası ile üretim yapan AEB Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Esat Bakar, bu yıl içinde ihracata başlamayı planladıklarını açıkladı. Bakar, yıl sonu için 13 milyon TL’lik ciro hedefleri olduğunu da bildirdi.

Hazır gıda sektörüne deneme üretimleri ile 2011 Aralık ayında girdiklerini, kısa bir zamanda da üretim ve satış hacmini kayda değer bir şekilde artırdıklarını anlatan Bakar, “39 bin metrekare kapalı alanda et döner, tavuk döner ve pişirilmiş hazır et ürünlerine yönelik üretim yapan Luket tesisleri, sahip olduğu üretim kapasitesiyle Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliğine sahip. Aynı zamanda bölgedeki hayvancılığın ve besiciliğin canlanması adına önemli bir etken. Luket, Türk Gıda Kodeksi’nin koyduğu kurallar çerçevesinde bir gıda üreticisinde olması gereken tüm vasıfları bünyesinde barındırmakta ve ISO 9001-2008 Yönetim Sistemleri, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri belgeleri ile global standartlara uygun çalışma disiplini ortaya koymaktadır” dedi.

Günlük 2.5 ton üretim

AEB Grup’un geleneksel lezzetleri global standartlara uygun üretme amacında olduğunu kaydeden Ali Esat Bakar, kısa sürede Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde satış yapar duruma geldiklerini söyledi. Bu yıl içinde ihracata başlama amacıyla çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakar, “Ayrıca, Luket markasıyla bölgemizin kalkınmasına ve daha çok tanınmasına da katkı sağladığımızı düşünüyorum. Halen günlük 2.5 ton üretim yapmaktayız. Tesisimiz günlük 10 ton üretime cevap verebilecek şekilde tasarlanmıştır. Halen tesisimizde 20’si üretimde olmak üzere 54 personelimiz çalışıyor. Döner üretim tesisi 2011 sonunda hizmete girdiği için geçen yıl tesisimizin dışında bir yatırımımız gerçekleşmemiştir. Ancak tesisimizde pişmiş döner üretim ünitesinde 50 bin TL’lik bir yatırım yapılmıştır. Bu yatırım sayesinde pişmiş döner üretim kapasitemiz günlük 200 kilogram arttı. Tesisimize kazandırılan döner kesme robotu sayesinde mevcut personelimizi daha efektif kullanma imkanımız oldu. 2013 yılında ciromuzu 13 milyon TL olarak öngörüyoruz” diye konuştu. 

Hazır dönerin fabrikalarda üretilmelerinden değil, ucuz ürün talebinin karşılanması amacıyla ucuz hammadde kullanılmasından dolayı lezzetsiz olduğuna işaret eden Ali Esat Bakar, “Luket Döner’de iyi kalite ürünler kullanıldığı için lezzetinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamaktadır” dedi.